Ballotine de foie gras sous-vide et purée de carotte-pomme de terre

Ballotine de foie gras sous-vide et purée de carotte-pomme de terre

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de cognac
    5 g
  • de porto blanc
    5 g
  • de sel et un peu pour les ballotines
    2 pincées
  • de poivre blanc moulu
    4 pincées
  • de foie gras de canard cru
    230 g
  • de carottes coupées en morceaux
    700 g
  • d'eau
    1900 g
  • de gros sel
    1 pincée
  • de pommes de terre coupées en morceaux
    100 g
  • suprêmes de poulet, sans peau
    3
  • de jus d'orange
    20 g
  • de lait
    100 g
  • de beurre
    10 g
  • de jus de citron (½ citron)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 545.5 kcal / 2276 kJ
Białko 45.3 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 12.5 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Sód 1271.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...