Cassoulet toulousain

Cassoulet toulousain

4.0 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

La veille
  • de haricots blancs secs type tarbais
    300 g
Le jour même
  • d'oignon coupé en deux et 1 petit oignon
    100 g
  • d'ail
    2 gousses
  • de graisse de canard
    50 g
  • clou de girofle
    1
  • de carottes coupées en rondelles
    130 g
  • de tomates coupées en morceaux
    150 g
  • de jambon cru de pays, coupé en morceaux
    200 g
  • d'eau
    750 g
  • de poivre blanc moulu
    6 pincées
  • saucisses de Toulouse piquées à la fourchette
    4
  • saucisse (opcjonalnie) de couenne (voir "Variante(s)")
    1
  • manchons de canard confits
    4
  • de sel
    1 ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1060.5 kcal / 4421.5 kJ
Białko 77.5 g
Tłuszcz 60.8 g
Węglowodany 42.5 g
Błonnik 16.5 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Sód 3210.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...