Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de haricots blancs secs, type tarbais
Le jour même
- 100 g d'oignon, coupé en deux et 1 petit oignon
- 2 gousses d'ail
- 50 g de graisse de canard
- 1 clou de girofle
- 130 g de carottes, coupées en rondelles
- 150 g de tomates, coupées en morceaux
- 200 g de jambon cru de pays, coupé en morceaux
- 750 g d'eau
- 6 pincées de poivre blanc moulu
- 4 saucisses de Toulouse, piquées à la fourchette
- 1 saucisse de couenne (voir "Variante(s)") (opcjonalnie)
- 4 manchons de canard confits
- 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4421.5 kJ / 1060.5 kcal
- Białko
- 77.5 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 60.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.3 g
- Błonnik
- 16.5 g
- Sód
- 3210.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jambalaya de poulet
40 Min
Rôti de porc aux légumes - Minestrone
1 Std. 30 Min
Baeckeoffe revisité par Eric Guérin
2 Std. 10 Min
Tarte au saint-nectaire
50 Min
Côtes de veau à la provençale
30 Min
Croque façon Fast Food
3 Std.
Rôti de porc à la moutarde et légumes d'automne
1 Std. 10 Min
Ragoût d'agneau aux carottes et navets
2 Std. 20 Min
Lasagne de blanquette
2h 40min
Parmentier de canard, oignons et curry
1 Std.
Blanquette de veau cuisson lente
2 Std. 10 Min
Paupiettes de veau aux petits légumes
1 Std.