Rindsbraten mit Paradeiser-Erdäpfelpüree und Rotweinsauce

Rindsbraten mit Paradeiser-Erdäpfelpüree und Rotweinsauce

3.9 34 oceny
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Am Vortag: Gewürzmischung und Marinieren des Fleisches
  • Wacholderbeeren
    1 EL
  • Koriandersamen
    1 EL
  • schwarze Pfefferkörner
    5 - 6
  • Pimentkörner
    5 - 6
  • Salz, grob
    ½ EL
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    3 EL
  • Rindfleisch (Oberschale/Schwarzes Scherzl), im Ganzen
    1100 - 1200 g
Rotweinsauce
  • Schalotten halbiert
    100 g
  • Butter in Stücken
    20 g
  • Rotwein, trocken
    200 g
  • Wasser
    70 g
  • Rotes Ribiselgelee nach Geschmack
    1 - 2 EL
  • Rindsuppenwürfel (für 0,5 l) zerbröselt
    ½
  • Maisstärke
    1 EL
  • Wasser
    1 EL
  • Erdäpfel, mehlig ungeschält
    1500 g
Paradeiser-Erdäpfelpüree und Fertigstellung
  • getrocknete Paradeiser, in Öl abgetropft
    100 g
  • Milch
    400 g
  • Knoblauchzehe gehackt
    1
  • Salz
    1 TL
  • Butter in Stücken
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 609 kcal / 2544 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 1119 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...