Gulaschsuppe (XXL)

Gulaschsuppe (XXL)

4.5 32 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln geviertelt
    800 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    8
  • Kümmel, ganz
    2 TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    2 EL
  • Majoran, getrocknet
    4 EL
  • Salz
    2 TL
  • Zitronenschale, gerieben
    4 TL
  • Balsamico
    2 EL
  • Sonnenblumenöl
    2 EL
  • Tomatenmark
    40 g
  • Rindsgulaschfleisch (Wadschunken), von groben Sehnen befreit
    1000 g
  • Wasser
    1600 g
  • Rindsuppenwürfel (für je 0,5 l) zerkrümelt
    4
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    4 Prisen
  • Chiliflocken, getrocknet
    2 Prisen
  • Erdäpfel festkochend, geschält
    800 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 205 kcal / 857 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 742 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...