Salade de boulgour aux haricots rouges et au thon

Salade de boulgour aux haricots rouges et au thon

4.7 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

La vinaigrette
  • de persil frais
    15 g
  • de ciboulette fraîche grossièrement hachée
    10 g
  • d'oignon blanc coupé en quatre
    80 g
  • piment rouge frais (opcjonalnie)
    ½
  • huile d'olive extra vierge
    60 g
  • de vinaigre blanc
    20 g
  • de jus de citron fraîchement pressé
    30 g
La salade
  • de boulgour moyen
    200 g
  • d'eau
    400 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    10 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de haricots rouges en conserve égouttés
    200 g
  • de thon en boîte au naturel égoutté et émietté
    220 g
  • de concombre coupé en cubes (1 cm)
    150 g
  • du poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 313 kcal / 1312.2 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 28.5 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 380.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...