Urządzenia i Akcesoria
Wrapy caprese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
3 sztuki
Składniki
-
45 g liści bazylii, świeżych
-
45 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki45 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
¾ ząbka czosnku
-
30 g migdałów, w płatkach30 g orzeszków piniowych
-
60 g serka kremowego śmietankowego
-
10 g oliwy z oliwek
-
2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
45 g rukoli
-
3 tortille pszenne
-
1 ½ kulki sera mozzarella (ok. 190 g), pokrojonej w plastry
-
3 pomidory średniej wielkości (ok. 90 g każdy), pokrojone w plastry
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1144.2 mg
Białko
27.7 g
Kalorie
2457.9 kJ /
587.5 kcal
Tłuszcz
39 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Węglowodany
34.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Włoska sałatka makaronowa
30 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Mango smoothie bowl
5 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
40 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min