Batatas Hasselback

Batatas Hasselback

4.8 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 raciones

Składniki

  • 6 batatas con piel, lavadas (aprox. 200 g c/u)
  • 200 g de beicon en lonchas en trozos de 5 cm
  • 5 hojas de laurel secas
  • 2 - 3 cucharaditas de romero seco desmenuzado
  • 700 g de agua
  • 80 g de chalota
  • ½ cucharadita de pimientas variadas recién molidas (5 pimientas)
    ½ cucharadita de pimienta blanca molida
  • ½ cucharadita de pimentón picante
  • 40 g de mantequilla
  • 20 g de aceite de oliva
  • 1 cucharadita de sal en escamas
  • 30 g de queso parmesano rallado

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 710.1 mg
Białko 9.4 g
Kalorie 1620 kJ / 387 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 31.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...