Samosas de espinacas y queso feta

Samosas de espinacas y queso feta

4.6 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

Relleno
  • de agua
    600 g
  • de hojas de espinaca frescas
    250 - 300 g
  • de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
    20 g
  • de eneldo fresco (hojas y parte del tallo)
    10 g
  • de cebollino fresco en trozos de 2-3 cm
    5 g
  • de queso feta desmenuzado
    200 g
  • huevo
    1
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de pimienta molida
    1 pellizco
Montaje
  • de masa filo
    4 - 5 láminas
  • de mantequilla fundida
    100 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 275 kcal / 1152 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 11.1 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 627.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...