Peixe assado com curcuma e molho de tomate

Peixe assado com curcuma e molho de tomate

4.3 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 doses

Składniki

  • filetes de peixe branco (200 g cada aprox.)
    4
  • sal
    2 c. chá de
  • sumo de lima
    1 c. sopa de
  • macadâmia
    10 g
    10 g amêndoa crua
  • erva-príncipe cortada em pedaços de 1 cm
    10 g
    10 g gengibre fresco
  • folha de lima kaffir fresca (opcjonalnie) cortada em fatias finas
    1
    1 tira de casca de limão, só a parte amarela
  • chalota cortada ao meio
    50 g
  • dentes de alho
    2
  • curcuma em pó
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
  • azeite mais q.b. p/ untar
    30 g
  • arroz branco basmati
    200 g
  • água
    1000 g
  • tomate-cereja
    300 g
  • coentros cortados em pedaços, mais q.b. p/ guarnecer
    5 g
  • malagueta vermelha (opcjonalnie) s/ sementes, cortada em pedaços
    1
  • lima cortada em gomos p/ guarnecer
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 460.5 kcal / 1926.8 kJ
Białko 37.4 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 1265.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...