Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g azeitonas pretas s/ caroço
- 10 g folhas de manjericão
- 2 c. chá de sal
- 50 g azeite
- 4 dentes de alho
- 850 g tomate maduro cortado em quartos
- 1500 g água
- 500 g massa tipo linguine
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1842.8 kJ / 440.5 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 70.1 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 981.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa cremosa de alho-francês e Koftas de frango
2óra
Mini sloppy joes
1óra 45p
Wraps com legumes salteados e molho de ervas - TM6
45 min
Bolo de caneca extra preto
20 min
Salada mista com chucrute - TM5
Brak ocen
Arroz de tomate e legumes
1óra 15p
Guisado de cogumelos e salsicha com cevada
55min
Arroz mexicano com Pulled Pork
45 min
Tarte flambée de linhaça com salmão, cogumelos e rúcula (Flammkuchen)
40 min
Ratatouille com "arroz" de couve-flor
35 min
Arroz de ervilhas com salsichas
30min
Massa preguiçosa
1óra