Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base
- 100 g de biscuits speculoos
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
Les perles du Japon aux framboises
- 800 g de framboises fraîches ou surgelées
- 40 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre aromatisé à la framboise Béghin Say
- 75 g de perles du Japon pour potages et desserts
- 2 ½ feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 400 g de mascarpone
Le glaçage miroir
- ½ feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 40 g d'eau
- 20 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 parts
- Kalorie
- 2244.6 kJ / 537 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 38.3 g
- Błonnik
- 6.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake à la framboise
3h 30min
Cheesecake aux fraises sur fondant chocolat
4u.
Tiramisu poivron-framboise
8h 45min
Cheesecake chocolat blanc-noix de coco
55min
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15 godz.
Cheesecake à la fraise et aux biscuits amaretti
3h 30min
Entremets coco-passion-papaye
24h
Cheesecake marbré non cuit
4 Std. 45 Min
Bavarois à la framboise sur gâteau noix et chocolat
13 Std. 15 Min
Cheesecake à la myrtille et au mascarpone
3h 30min
Minicheesecakes au chocolat blanc
4 Std. 45 Min
Bavarois poire-chocolat
14 godz. 30 min