Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 135 g de beurre doux, et un peu pour les moules
- 120 g de sucre roux
- 2 jaunes d'œufs
- 1 ½ c. à café de sel
- 190 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La génoise
- 4 œufs
- 140 g de sucre en poudre
- 20 g de beurre doux
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 370 g de confiture de noix de coco (1 pot)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1639 kJ / 392 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolat martiniquais
20 min
Acras de morue
13 Std.
Pain au beurre
1 Std. 30 Min
Acras de morue
24h
Pain au piment doux
5h
Tourment d'amour à la goyave
1h 15min
Féroce d'avocat
30 Min
Sauce chien
10 min
Punch à la noix de coco
45 Min
Gratin de christophine au vivaneau
1 Std. 10 Min
Gâteau renversé à l'ananas
1 Std.
Gâteau à l'ananas caramélisé
40 Min