Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di zucchine, senza estremità
- 100 g di carote, pelate e senza le estremità
- 50 g di cipollotto
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate pelate
Grano saraceno
- 200 g di grano saraceno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino raso di sale
- 400 g di acqua
Terminare la preparazione
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ peperoncino piccante rosso, fresco a pezzi
- pangrattato senza glutine, consentito da prontuario, q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1483.4 kJ / 354.6 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 792.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di mandorle
15 Min
Burger vegetali
40 Min
Cookies noci e avena (senza glutine)
1h
Burger ceci e rucola
40 Min
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35 Min
Gnocchi di broccoli
1h
Sformato di avena con cioccolato e mirtilli
30 Min
Tagliata di frutta esotica (TM6)
30 Min
Burger di quinoa e verdure
25 min.
Pane croccante di grano saraceno e semi
1 godz. 30 min
Pesto di zucchine e basilico
20 Min
Porridge alle pesche
40 Min