Crema di barbabietole con crostini al formaggio e cipolle caramellate

Crema di barbabietole con crostini al formaggio e cipolle caramellate

4.3 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 300 g di cipolle rosse a fette (circa 5-6 mm)
  • 20 g di burro
  • 40 g di zucchero grezzo
  • 20 g di aceto balsamico
    20 g di aceto di vino rosso
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 1 spicchio di aglio
  • 25 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di barbabietola rossa cotta a pezzi
  • 350 - 400 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 1 - 2 pizzichi di timo secco
  • 4 fette di baguette
    4 fette di pane
  • 60 - 80 g di formaggio erborinato cremoso, a pezzi
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
  • gherigli di noci

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Sód 1554.1 mg
Białko 32.3 g
Kalorie 6813.8 kJ / 1628.5 kcal
Tłuszcz 102.5 g
Błonnik 20.6 g
Tłuszcz nasycony 48.6 g
Węglowodany 156.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...