Tatin d'endives à la pomme et crème de comté

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

La pâte brisée
  • 150 g de farine de blé
  • 75 g de beurre doux froid et coupé en morceaux
  • 2 pincées de sel ( et 0,5 pincée pour la pâte)
  • 80 g d'eau
  • 400 g d'oignons (environ 4) coupés en deux
  • 3 pommes
  • 20 g d'huile végétale
    20 g d'huile d'olive
  • 20 g de beurre en morceaux
  • 1 c. à soupe de miel
  • 3 endives
  • 1 jaune d'œuf
  • 200 g de comté en morceaux
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 pincées de poivre blanc moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 507 mg
Białko 15.7 g
Kalorie 2438.7 kJ / 582.9 kcal
Tłuszcz 37.4 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 20.9 g
Węglowodany 49.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...