Pumpkin Curry

Pumpkin Curry

4.2 54 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • ground coriander
    1 tbsp
  • cumin seeds
    2 tsp
  • cardamom seeds
    ½ tsp
  • dried ground turmeric
    1 tsp
  • ground cloves
    1 pinch
  • fresh ginger peeled, in pieces
    2 in.
  • garlic cloves peeled
    4
  • dried red chilies
    3
  • dried bay leaves
    2
  • cinnamon stick (2 in.)
    1
  • curry leaves (opcjonalnie)
    15
  • coconut oil
    2 oz
  • yellow onions thinly sliced
    12 oz
  • vegetable stock
    8 oz
  • coconut milk
    4 oz
  • salt
    1 tsp
  • small sugar pumpkin peeled and cubed (1 in.)
    30 oz
    30 oz butternut squash, peeled and cubed (1 in.)
  • raw cashews, unsalted
    6 oz
  • cooked rice to serve (see Tip)
  • dried cranberries to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 1481 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...