Muffins aux dattes et à la cassonade

Muffins aux dattes et à la cassonade

4.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
9 portions

Składniki

  • enduit à cuisson antiadhésif
  • 115 g de farine tout usage
  • ½ c. à thé de bicarbonate de soude
  • ⅛ c. à thé de sel
  • 85 g de dattes dénoyautées
  • 140 g de cassonade foncée
  • 45 g d'huile végétale
  • 115 g de yogourt grec nature
  • 2 œufs de gros calibre
  • 1 ½ c. à thé d'extrait naturel de vanille
  • 1000 g d'eau
  • beurre non salé pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 136 mg
Białko 4.5 g
Kalorie 875.4 kJ / 209.2 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 33.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...