Muffins aux dattes et à la cassonade

Muffins aux dattes et à la cassonade

4.9 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
9 portions

Składniki

  • enduit à cuisson antiadhésif
  • de farine tout usage
    115 g
  • de bicarbonate de soude
    ½ c. à thé
  • de sel
    ⅛ c. à thé
  • de dattes dénoyautées
    85 g
  • de cassonade foncée
    140 g
  • d'huile végétale
    45 g
  • de yogourt grec nature
    115 g
  • œufs de gros calibre
    2
  • d'extrait naturel de vanille
    1 ½ c. à thé
  • d'eau
    1000 g
  • beurre non salé pour garnir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 209.2 kcal / 875.4 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 33.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 136 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...