Maïs vapeur au chili et à la lime

Maïs vapeur au chili et à la lime

5.0 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 570 g d'eau
  • 4 épis de maïs sucrés épluchés, les soies enlevées et les extrémités taillées
  • 4 c. à thé de poudre de chili mexicaine à la lime, p. ex., Tajin
  • 60 - 115 g de beurre non salé
  • persil frais italien, pour décorer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 259.7 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 1004.9 kJ / 240.2 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Węglowodany 19.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...