Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lait d'amandes
- 225 g d'amandes crues, non salées
- 650 g d'eau
Crème glacée
- 300 g de noix de cajou
- 300 g de sirop d'érable, pur et un peu plus pour le dressage
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1956.9 kJ / 467.7 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 30.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux pacanes à l'érable
1h 15min
Verrines de gâteau au fromage à l'ananas
3 Std. 50 Min
Sauce aux canneberges faible en glucides
20min
Tire d'érable sur glace pilée (Tire d'érable sur "neige")
30min
Pains briochés à la cannelle
3 Std. 45 Min
Crème de tomates et grilled cheese
40min
Fèves au lard au sirop d'érable
31h 5min
Poudings au caramel anglais (Sticky Toffee Puddings) (Métrique) (TM6)
1h
Gâteau Aloha aux carottes
1h 20min
Trempette chaude aux épinards et artichauts
20min
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20min
Pâté chinois
1ч. 30 мин.