Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lait d'amandes
- 225 g d'amandes crues, non salées
- 650 g d'eau
Crème glacée
- 300 g de noix de cajou
- 300 g de sirop d'érable, pur et un peu plus pour le dressage
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1956.9 kJ / 467.7 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 30.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de panais à l'érable avec prosciutto
45 min
Salsa à la mexicaine
1h 25min
Laitue râpée
10min
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1 Std. 50 Min
Crème glacée double vanille
12h
Bols de smoothie vert (Matthew Kenney)
15 Min
Herbes salées
15 Min
Lait de cajou (Métrique)
5min
Barres Nanaimo
3 godz. 5 min
Mini pains aux courgettes et au chocolat
1h 40min
Salade de brocolis avec poivrons rouges et noix de pin (TM5/6 Metric)
10min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10min