![Tresse au beurre à 6 brins Tresse au beurre à 6 brins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7f17b6a6cd648969b98516ff4efff962/Derivates/5f637830b4451168d9867886cb39492095b11a82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine à tresse
- 60 g de beurre, en morceaux, froid
- 15 g de sucre
- 1 ½ c. à café de sel
- farine à tresse pour fariner
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de crème
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1319 kJ / 314 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Tresse bernoise
1h 45min
Focaccia aux tomates
40p
Pain vaudois à la croix
13 Std. 30 Min
Pain paysan
3 Std.
Grittibenz sucré
2 Std. 15 Min
Tourte de Linz suisse
1h 30min
Confiture d'abricot pour les provisions
55 min
Pain de mie
3 Std.
Petits croissants à la vanille
1h 30min
Miroirs
1 Std. 40 Min
Sauce balsamique
10p
Croissants au jambon
35 Min