Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine
- 230 - 250 g d'eau
- 1 cube de levure boulangère fraîche (20 g)
- 40 g d'huile végétale et un peu plus pour travailler
- 1 pincée de sucre
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 - 2 tomate(s), coupée(s) en rondelles (voir conseil)
- un peu de gros sel pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3hod.
Pain toupie rapide
40min
Crème glacée aux fruits
5 dk
Mousse au thon
5 dk
Focaccia au romarin
2 Std. 30 Min
Papet vaudois
55min
Salade de brocoli aux pignons de pin
5 dk
Risotto aux bolets et au brie
35min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Croissants au jambon
35min
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min