![Cuchaule Cuchaule](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/13d1eef2-0f98-4abb-a668-aa46eda65574/Derivates/b7ccd4bb-d33d-4cd0-9b87-4e5116a7f55a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de sucre
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de miel
- 300 g de lait
-
½
cube de levure boulangère fraîche (20 g) émiettée
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 1 sachet de safran en poudre (125 mg)
- 500 g de farine
- ½ c. à café de sel
- 1 œuf, battu pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1399 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Gâteau du Vully
2h 30 min
Petits pains du 1er août
1h 10min
Milanais
3 Std.
Pain paysan
3 Std.
Rösti bernois
40 Min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Gâteau des rois
1 godz. 55 min
Mousse au Toblerone®
3h 10 min
Papet vaudois
55min
Cake tyrolien automnal
1 godz. 20 min
Pain tessinois
1hod. 50min
Tresse bernoise
1h 45 min