![Focaccia au romarin Focaccia au romarin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/63D3854D-D39C-4999-9DC0-AFF9583DB3F7/Derivates/AE9F0631-948F-4E47-80D8-03A58BAAAAC9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 40 g d'huile d'olive
- 300 g d'eau
-
½
cube de levure fraîche (20 g)
lub 2 c. à café de levure sèche - 1 c. à café de sucre
- 420 g de farine
- 2 c. à café de sel
Garniture
- 20 g d'huile d'olive
- 20 g d'eau
- 2 brins de romarin frais, lavé et séché
- 2 - 3 pincées de sel de mer en gros grains
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Pain paysan
3h
Mousse au Toblerone®
3 Std. 10 Min
Gâteau du Vully
2 Std. 30 Min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Cake aux branches
1h 10min
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Focaccia aux tomates
40 min
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Gâteau aux carottes
1h 10min
Tresse bernoise
1sa 45 dk