Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 5 g de levure chimique
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 360 g de lait
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 125 g de chocolat blanc, en morceaux
- 20 g de sucre glace, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1704 kJ / 406.5 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 285.8 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1 Std. 30 Min
Jus de pommes
20 min
LEAB - B
Brak ocen
Nuage au chocolat
45 Min
Muffins aux champignons et au chocolat
1 Std.
Chouquettes aux pépites de chocolat
35 Min
Biscuits au chocolat noir et crème de chocolat blanc
5 godz. 50 min
Boisson et pancakes aux cacahuètes
8h 55min
Zebra cake
55min
Glace sundae nappage caramel
3 godz. 35 min
Pancake cœur coulant chocolat
30 Min
Gâteau au topinambour et glaçage à la châtaigne
1h 25min