Urządzenia i Akcesoria
Piłkarska lasagne
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
100 g sera parmezan pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
Sos boloński
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
70 g wody70 g białego wina, wytrawnego
-
300 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos beszamelowy
-
1000 g mleka
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Przygotowanie lasagne
-
250 g makaronu, suchego, typu lasagne około 12 płatów (10 x 20 cm)
-
masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28.3 g
Kalorie
1883 kJ /
450 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Blok czekoladowy z czerstwym chlebem
5h 20min
Czekoladowa gąsienica
3h 15min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2h 30min
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1h
Laski św. Mikołaja
3h 20min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4h 45min
Burgery Kulfona
2h
Halloweenowe parówkowe paluchy
1h 10min
Eliksir wiedźmy
10min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2h 20min
Słodki kalendarz adwentowy
1h 20min