Piłkarska lasagne

Piłkarska lasagne

4.3 32 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    100 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
Sos boloński
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • selera pokrojonego na kawałki
    70 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    70 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    800 g
  • białego wina, wytrawnego
    70 g
    70 g wody
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    300 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Sos beszamelowy
  • mleka
    1000 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
  • mąki pszennej
    100 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty
Przygotowanie lasagne
  • masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
  • makaronu, suchego, typu lasagne około 12 płatów (10 x 20 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 450 kcal / 1883 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 32.5 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...