Urządzenia i Akcesoria
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
2 cebule jedna przekrojona na pół, druga pokrojona w 2 mm plastry
-
100 g kostek boczku
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka papryki, mielonej
-
10 g oleju
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
100 g sosu barbecue100 g ketchupu
-
1 - 2 cebule dymki biała i zielona część, pokrojone w 5 mm plastry
-
30 g prażonej cebulki, gotowej (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 bagietki, (patrz wskazówka), w całości, lekko czerstwe1 biały chleb (ok. 750 g), w całości, lekko czerstwy
-
5 - 6 plastrów sera żółtego (ok. 100 g), np. cheddara, goudy, pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
984.5 mg
Białko
15.7 g
Kalorie
1838.1 kJ /
439.3 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
53.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masło pomidorowo-czosnkowe
10 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
20 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Masło z boczkiem i cebulką
55 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min