Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
TM6 TM5

Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem

4.3 (57 ocen)

Składniki

  • 2 cebule, jedna przekrojona na pół, druga pokrojona w 2 mm plastry
  • 100 g kostek boczku
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka papryki, mielonej
    lub 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 10 g oleju
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 100 g ketchupu
    lub 100 g sosu barbecue
  • 1 - 2 cebule dymki, biała i zielona część, pokrojone w 5 mm plastry
  • 30 g prażonej cebulki, gotowej (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 1 biały chleb (ok. 750 g), w całości, lekko czerstwy
    lub 2 bagietki (patrz wskazówka), w całości, lekko czerstwe
  • 5 - 6 plastrów sera żółtego (ok. 100 g), np. cheddara, goudy, pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1838.1 kJ / 439.3 kcal
Białko
15.7 g
Węglowodany
53.4 g
Tłuszcz
18.5 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Błonnik
4.5 g
Sód
984.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy