Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem

Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem

4.2 60 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji

Składniki

  • cebule jedna przekrojona na pół, druga pokrojona w 2 mm plastry
    2
  • kostek boczku
    100 g
  • cukru (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • papryki, mielonej
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • oleju
    10 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • ketchupu
    100 g
    100 g sosu barbecue
  • cebule dymki biała i zielona część, pokrojone w 5 mm plastry
    1 - 2
  • prażonej cebulki, gotowej (opcjonalnie)
    30 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • biały chleb (ok. 750 g), w całości, lekko czerstwy
    1
    2 bagietki, (patrz wskazówka), w całości, lekko czerstwe
  • sera żółtego (ok. 100 g), np. cheddara, goudy, pokrojonych na kawałki
    5 - 6 plastrów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 439.3 kcal / 1838.1 kJ
Białko 15.7 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 53.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 984.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...