Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem

Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem

4.2 60 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji

Składniki

  • 2 cebule jedna przekrojona na pół, druga pokrojona w 2 mm plastry
  • 100 g kostek boczku
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka papryki, mielonej
    1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 10 g oleju
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 100 g ketchupu
    100 g sosu barbecue
  • 1 - 2 cebule dymki biała i zielona część, pokrojone w 5 mm plastry
  • 30 g prażonej cebulki, gotowej (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 1 biały chleb (ok. 750 g), w całości, lekko czerstwy
    2 bagietki, (patrz wskazówka), w całości, lekko czerstwe
  • 5 - 6 plastrów sera żółtego (ok. 100 g), np. cheddara, goudy, pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 439.3 kcal / 1838.1 kJ
Białko 15.7 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 53.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 984.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...