
Urządzenia i Akcesoria
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
cebule jedna przekrojona na pół, druga pokrojona w 2 mm plastry2
-
kostek boczku100 g
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
papryki, mielonej1 łyżeczka
-
oleju10 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
ketchupu100 g
-
cebule dymki biała i zielona część, pokrojone w 5 mm plastry1 - 2
-
prażonej cebulki, gotowej (opcjonalnie)30 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
biały chleb (ok. 750 g), w całości, lekko czerstwy1
-
sera żółtego (ok. 100 g), np. cheddara, goudy, pokrojonych na kawałki5 - 6 plastrów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
439.3 kcal /
1838.1 kJ
Białko
15.7 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
53.4 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
984.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska