Urządzenia i Akcesoria
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
5 słoików
Składniki
-
10 - 12 gruszkę (ok. 2000 g), twardych
-
120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1800 g wody
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego1 laska cynamonu przełamana na pół
-
6 goździków
-
400 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
8.4 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
2253.4 kJ /
538.2 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
133.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Kompot wiśniowy
35 min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 godz. 15 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 min