
Urządzenia i Akcesoria
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
5 słoików
Składniki
-
10 - 12 gruszek (ok. 2000 g), twardych
-
120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1800 g wody
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
6 goździków
-
400 g cukru
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
538.2 kcal /
2253.4 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
133.8 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
8.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50 min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 godz. 15 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Kompot wiśniowy
35 min
Sok z ciemnych winogron
40 min
Dżem malinowy
40 min