Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 opakowanie boczku parzonego, w plastrach (100 g)
- ¼ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
- 1 czubata łyżka prażonej cebulki, gotowej
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 150 g soli gruboziarnistej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1990 kJ / 476 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 58848 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marynowany ser typu feta
170 Std.
Remoulade
10 min
Olej aromatyzowany liśćmi selera
8 godz. 15 min
Pâté z kurzych wątróbek
3 godz. 30 min
Olej aromatyzowany czosnkiem niedźwiedzim
8 godz. 15 min
Masło kurkowe
1h 5min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 Min
Sos Reuben
10 min
Kremowy serek z jogurtu marynowany w oliwie
12h 15min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Sos z sera cheddar
20 min
Puder z grzybów
5 min