Urządzenia i Akcesoria
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 169 godz. 10 min
4 słoiki
Składniki
-
1500 - 1600 g kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
150 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
20 g soli kamiennej, niejodowanej
-
1 łyżeczkę kminku (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
2033.5 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
469.7 kJ /
112.3 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
10.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
26.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Mizeria do słoików (TM6)
2 godz. 25 min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6, TM7)
4 godz. 45 min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6, TM7)
2 godz. 40 min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6, TM7)
169 godz. 10 min
Sałatka z kapusty do słoików (TM5)
4 godz. 45 min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM5)
2 godz. 40 min
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45 min
Zakwas buraczany
168 godz. 50 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Ćwikła
50 min
Mięsna terrina z kaczką, kurczakiem i wiśniami
9 godz. 30 min