Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 - 1600 g kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 150 g marchewki, z odciętymi końcówkami
- 20 g soli, kamiennej, niejodowanej
- 1 łyżeczkę kminku (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 469.7 kJ / 112.3 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 2033.5 mg
Alternatywne przepisy
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 Std. 10 Min
Tarte buraczki do słoików (TM6)
2 Std. 30 Min
Chrzan tarty podstawowy
10min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Sałatka z zielonych pomidorów (TM5)
50 godz.
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
2h 45min
Przyprawowa pasta z lubczyku
10min
Pikle z krojonych ogórków (TM6)
48 godz. 20 min
Konfitura z zielonych pomidorów
1h 30min
Łatwe i szybkie kiszone warzywa
49 Std. 20 Min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM5)
2 Std. 40 Min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2 Std. 40 Min