Urządzenia i Akcesoria
Knedle twarogowe z morelami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
woda do gotowania
-
sól do gotowania
-
6 moreli małych
-
3 łyżeczki cukru plus dodatkowa ilość do posypania
-
250 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
120 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko
-
2 łyżki masła
-
1 łyżka bułki tartej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
643.8 mg
Białko
26.8 g
Kalorie
2199.5 kJ /
525.7 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
67.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierogi z serem i jagodami
1 godz. 15 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6, TM7)
4 godz. 40 min
Szarlotka tatrzańska (TM6, TM7)
2 godz.
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM5)
4 godz. 40 min
Słodkie węzełki z rodzynkami
2 godz. 45 min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Knedle z owocami
1 godz. 30 min