Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym

Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym

4.8 174 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Panna cotta
  • ½ laski wanilii
  • 200 g mleka
  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku (12 g)
  • 60 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    60 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • 400 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
Sos morelowy
  • 500 g moreli świeżych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 70 - 80 g erytrytolu
    70 - 80 g ksylitolu
  • migdały, w płatkach do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 70 mg
Białko 13 g
Kalorie 670 kJ / 167 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...