Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- ½ laski wanilii
- 200 g mleka
- 3 łyżeczki żelatyny w proszku (12 g)
-
60
g erytrytolu (patrz wskazówka)
lub 60 g ksylitolu (patrz wskazówka) - 400 g jogurtu greckiego, w temp. pokojowej
Sos morelowy
- 500 g moreli, świeżych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
70 - 80
g erytrytolu
lub 70 - 80 g ksylitolu - migdały, w płatkach, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 670 kJ / 167 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 70 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańska panna cotta malinowo-kokosowa
1h 40min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2h 40 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 Std. 40 Min
Deser twarogowy z mango
15 Min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 Min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2h 30min
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1h 40min
Biało-czerwony deser
7h
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Panna cotta
3h 15min
Serniczki w słoikach
4 Std.