Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
TM6 TM5

Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym

4.9 (117 ocen)

Składniki

Panna cotta

  • ½ laski wanilii
  • 200 g mleka
  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku (12 g)
  • 60 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    lub 60 g ksylitolu (patrz wskazówka)
  • 400 g jogurtu greckiego, w temp. pokojowej

Sos morelowy

  • 500 g moreli, świeżych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 70 - 80 g erytrytolu
    lub 70 - 80 g ksylitolu
  • migdały, w płatkach, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
670 kJ / 167 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
2 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
2 g
Sód
70 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy