
Urządzenia i Akcesoria
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Panna cotta
-
½ laski wanilii
-
200 g mleka
-
3 łyżeczki żelatyny w proszku (12 g)
-
60 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
400 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
Sos morelowy
-
500 g moreli świeżych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
70 - 80 g erytrytolu
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
167 kcal /
670 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
70 mg