Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- ½ laski wanilii
- 200 g mleka
- 3 łyżeczki żelatyny w proszku (12 g)
-
60
g erytrytolu (patrz wskazówka)
lub 60 g ksylitolu (patrz wskazówka) - 400 g jogurtu greckiego, w temp. pokojowej
Sos morelowy
- 500 g moreli, świeżych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
70 - 80
g erytrytolu
lub 70 - 80 g ksylitolu - migdały, w płatkach, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 670 kJ / 167 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 70 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2u. 40min
Serniczek na zimno z truskawkami
2h 15min
Trifle z ricottą i owocami jagodowymi
30min
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1h 40min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 Std. 45 Min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3h 40min
Jeżynowa panna cotta
4 Std. 10 Min
Serniczki w słoikach
4h
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3h 40min
Deser Czarny Las w szklankach
45min
Panna cotta
3h 15 min