
Urządzenia i Akcesoria
Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
14 sztuk
Składniki
-
jeżyn, świeżych (patrz wariant)400 g
-
cukru pudru100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
jogurtu naturalnego schłodzonego300 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
102.4 kcal /
428.3 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
11.4 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
15.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1 godz.
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM5)
50 godz.
Lody tropikalne na patyku
4 godz. 5 min
Kompot wiśniowy
35 min
Crème fraîche
16 godz. 10 min
Smoothie z gruszką i sałatą
10 min
Kakaowy koktajl z bananem i melonem
5 min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min
Kubusiowy sok domowy
30 min
Kawa latte
10 min
Ciasto arbuz
6 godz.