Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g jeżyn, świeżych (patrz wariant)
- 100 g cukru pudru
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 300 g jogurtu naturalnego, schłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 428.3 kJ / 102.4 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 15.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 Std.
Hummus z warzyw z rosołu
10 Min
Kompot wiśniowy
35 Min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 Min
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45 Min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 Std.
Lasagne z mięsem z rosołu lub pieczeni
1 Std. 30 Min
Placki z tartych ziemniaków (TM5)
45 Min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 Std. 40 Min
Kremowy „serek” z nerkowców
25 Min
Kakaowy koktajl z nasionami konopi
10 Min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 Min