Urządzenia i Akcesoria
Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
14 sztuk
Składniki
-
400 g jeżyn, świeżych (patrz wariant)
-
100 g cukru pudru
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
300 g jogurtu naturalnego schłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
15.7 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
428.3 kJ /
102.4 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Moktajl z niebieską herbatą i marakują
40 min
Lody waniliowe z oliwą, solą i czerwonym pieprzem
12 godz.
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Granola kokosowo-migdałowa
45 min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
4 godz. 30 min
Żelki mango
2 godz. 30 min
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
3 godz. 20 min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min