Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku

Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku

4.1 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
14 sztuk

Składniki

  • 400 g jeżyn, świeżych (patrz wariant)
  • 100 g cukru pudru
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 300 g jogurtu naturalnego schłodzonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 15.7 mg
Białko 1.4 g
Kalorie 428.3 kJ / 102.4 kcal
Tłuszcz 6.1 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 11.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...