Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku
TM5 TM6

Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku

4.0 (31 ocen)

Składniki

  • 400 g jeżyn, świeżych (patrz wariant)
  • 100 g cukru pudru
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 300 g jogurtu naturalnego, schłodzonego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
428.3 kJ / 102.4 kcal
Białko
1.4 g
Węglowodany
11.4 g
Tłuszcz
6.1 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Błonnik
1.3 g
Sód
15.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy