Borówki pod kruszonką
TM6 TM5

Borówki pod kruszonką

4.8 (47 ocen)

Składniki

  • 120 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 kawałek skórki z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)
  • 50 g płatków owsianych, błyskawicznych lub górskich
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • 500 g borówek amerykańskich
  • 50 g czerwonego wina (patrz wariant)
    lub 50 g wina Porto (patrz wariant)
  • lody waniliowe, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2256.6 kJ / 539.4 kcal
Białko
7.2 g
Węglowodany
70.2 g
Tłuszcz
26 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Błonnik
5.4 g
Sód
47.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy