Borówki pod kruszonką

Borówki pod kruszonką

4.8 81 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    120 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    60 g
  • skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)
    1 kawałek
  • płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
    50 g
  • mąki pszennej
    150 g
  • soli
    1 szczypta
  • borówek amerykańskich
    500 g
  • czerwonego wina (patrz wariant)
    50 g
    50 g wina Porto, (patrz wariant)
  • lody waniliowe do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 539.4 kcal / 2256.6 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 70.2 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 47.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...