
Urządzenia i Akcesoria
Borówki pod kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia120 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego60 g
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)1 kawałek
-
płatków owsianych błyskawicznych lub górskich50 g
-
mąki pszennej150 g
-
soli1 szczypta
-
borówek amerykańskich500 g
-
czerwonego wina (patrz wariant)50 g
-
lody waniliowe do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
539.4 kcal /
2256.6 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
70.2 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Sód
47.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska