Urządzenia i Akcesoria
Borówki pod kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
120 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 kawałek skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)
-
50 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
-
150 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
500 g borówek amerykańskich
-
50 g wina Porto, (patrz wariant)50 g czerwonego wina (patrz wariant)
-
lody waniliowe do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
47.1 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
2256.6 kJ /
539.4 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Węglowodany
70.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto ucierane z morelami
1 Std. 20 Min
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 Min
Limoncello spritz
10 Min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 Min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 Std. 10 Min
Likier z czarnych porzeczek
25 Min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 Std. 15 Min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 Std. 40 Min
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 Std.
Zapiekanka ryżowa z jabłkami
1 Std. 45 Min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 Min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 Std.