
Urządzenia i Akcesoria
Borówki pod kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia120 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego60 g
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)1 kawałek
-
płatków owsianych błyskawicznych lub górskich50 g
-
mąki pszennej150 g
-
soli1 szczypta
-
borówek amerykańskich500 g
-
czerwonego wina (patrz wariant)50 g
-
lody waniliowe do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
539.4 kcal /
2256.6 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
70.2 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Sód
47.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
25 min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6)
1 godz. 40 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu
45 min
Klasyczne brownie
50 min
Tarta z jabłkami (TM6)
1 godz.
Pigwa pod kruszonką
1 godz. 25 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 godz. 15 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Semifredo z kawą zbożową
7 godz.
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min