Urządzenia i Akcesoria
Pinsa z mozzarellą i oliwkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 52 godz.
4 sztuki
Składniki
Ciasto
-
310 g zimnej wody
-
1 mały kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
-
350 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
75 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
50 g mąki orkiszowej, razowej
-
25 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki soli
-
10 g oliwy z oliwek
Pieczenie
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
10 g kremu balsamicznego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty cukru
-
mąka pszenna chlebowa typu 650-750, do oprószenia
-
2 pomidory pokrojone w plastry
-
2 kulki sera mozzarella (125 g każda), odsączone, pokrojone w plastry
-
16 zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1884.5 mg
Białko
20.1 g
Kalorie
2610.7 kJ /
624 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
102.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI VI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM5)
1 godz. 50 min
Pełnoziarniste pity z warzywami i hummusem
1 godz. 45 min
Focaccia na długo rosnącym cieście
20 godz.
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Pesto pistacjowe
10 min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Dyniowe cynamonki
3 godz. 40 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min