Salmão com funcho e salada de maçã

Salmão com funcho e salada de maçã

4.7 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 doses

Składniki

  • aneto, fresco
    1 ½ c. chá de
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    20 g
  • mostarda de Dijon
    1 c. chá de
  • sal
    ¾ c. chá de
  • azeite
    20 g
  • lombos de salmão s/ pele (150 g cada aprox., 3 cm grossura)
    2
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • limão só a casca cortada em tiras (1 mm x 3 cm aprox.)
    ½
  • água
    1850 g
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    30 g
    1 c. chá de ácido ascórbico em pó, (vitamina C em pó)
  • bolbo de funcho cortado em lâminas
    150 - 200 g
  • cebola roxa (opcjonalnie) cortada em lâminas
    30 g
  • maçã cortada em lâminas
    ½

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 430 kcal / 1803 kJ
Białko 31.3 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 8.8 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...