Torta salata con zucchine, cotto e crescenza

Torta salata con zucchine, cotto e crescenza

4.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Pasta brisée
  • farina tipo 00
    150 g
  • di burro a pezzi piccoli
    75 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di acqua
    50 g
Ripieno
  • di zucchine senza le estremità
    250 g
  • di scalogno a pezzi
    20 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sale
    1 - 2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di prosciutto cotto tagliate sottili
    4 - 6 fette
  • di crescenza a pezzi
    250 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 290.5 kcal / 1215.6 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 526.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...