Polpettone di pollo e zucca farcito

Polpettone di pollo e zucca farcito

4.6 190 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 800 g di acqua
  • 300 g di polpa di zucca a pezzi (3 cm)
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 30 g di Parmigiano Reggiano
  • 20 g di pecorino
  • 50 g di pangrattato
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 100 g di provola affumicata a pezzi
  • 600 g di petto di pollo senza pelle a tocchetti (2 cm)
  • 1 uovo
  • 5 g di sale + q.b.
  • 100 g di bacon a fette
    100 g di pancetta affumicata, a fette
  • 800 g di patate pelate e a spicchi
  • 20 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1077.9 mg
Białko 61.1 g
Kalorie 3026.3 kJ / 723.3 kcal
Tłuszcz 28.5 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Węglowodany 59.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...