Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 80 g shallots
- 30 g cooking oil
- 1000 g water
- 2 tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 1 tsp mushroom seasoning powder
- 80 g carrots, cut in slices (1 cm)
- 150 g broccoli, cut in small pieces
- 60 g tauhu kulit (fu chok), cut in 5 cm length, soaked to soften
- 50 g dried glass noodles (soh hoon), soaked to soften
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 976 mg
Alternatywne przepisy
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3h 30min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Curry Mee
30min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Coconut Jelly
3h 15min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min