Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g long grain rice or jasmine rice, rinsed well and drained
- 1 tsp sea salt
- 3 tsp sesame oil
- 150 g chicken breast
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 - 2 pinches ground white pepper, adjust to taste
- 1500 g water
- 1 spring onion/green onion, sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 725.7 kJ / 173.5 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 350 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5 min
Chai Buey
1hod. 45min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 godz. 25 min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5 min
Tomato-egg drop soup
20min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1h 30 min
Fish and prawn stock
20min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35min
Pineapple tarts
1h 30 min
Green Chillies With Pork Belly
25min
Hand Ripped Cabbage
20min
Dani Valent's Basque cheesecake
2sa 10 dk