Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg

Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg

4.1 72 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • chicken thigh fillet
    500 g
  • light soy sauce
    10 g
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • eggs
    3
  • water
    1560 g
  • sea salt
    1 ½ tsp
  • fresh ginger
    50 g
  • garlic cloves
    10 g
  • vegetable oil
    30 g
  • long grain white rice
    300 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • pandan leaves (see Tips)
    2
  • onion
    50 g
  • potato cut into cubes (1 cm)
    70 g
  • tomato cut into wedges
    70 g
  • carrot cut into cubes (1 cm)
    120 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1008.2 mg
Białko 35.2 g
Kalorie 2444.4 kJ / 584.2 kcal
Tłuszcz 16.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...