Wersje kompatybilne
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken thigh fillets
- 10 g light soy sauce
- ¼ tsp ground white pepper
- 3 eggs
- 1560 g water
- 1 ½ tsp sea salt
- 50 g fresh ginger
- 10 g garlic cloves
- 30 g vegetable oil
- 300 g long grain white rice
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 pandan leaves (see Tips)
- 50 g onion
- 70 g potato, cut into cubes (1 cm)
- 70 g tomato, cut into wedges
- 120 g carrot, cut into cubes (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2444.4 kJ / 584.2 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1008.2 mg
Alternatywne przepisy
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Pad kra pow
45min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15min
Nasi Lemak
45min
Mapo Tofu
35 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Chicken Porridge
1h 10 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min