Urządzenia i Akcesoria
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions
Składniki
-
chicken thigh fillet500 g
-
light soy sauce10 g
-
ground white pepper¼ tsp
-
eggs3
-
water1560 g
-
sea salt1 ½ tsp
-
fresh ginger50 g
-
garlic cloves10 g
-
vegetable oil30 g
-
long grain white rice300 g
-
Chicken stock paste (see Tips)1 tsp
-
pandan leaves (see Tips)2
-
onion50 g
-
potato cut into cubes (1 cm)70 g
-
tomato cut into wedges70 g
-
carrot cut into cubes (1 cm)120 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1008.2 mg
Białko
35.2 g
Kalorie
2444.4 kJ /
584.2 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 min
Cantonese Steamed Fish
40 min
Pad kra pow
45 min
Chicken Porridge
35 min