Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g soy sauce
- 770 g water
- 20 g sugar
- 4 sprigs coriander roots
- 1 pomfret fish (approx 600 g), descaled and gutted, scored
- 2 sprigs spring onions, tied into knots, plus extra thinly sliced for garnishing
- 3 cm fresh ginger slices
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
- 2 sprigs coriander leaves, to garnish
- 2 tbsp shallot oil, to garnish
- 1 fresh red chilli, deseeded, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1207 kJ / 289 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 735 mg
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25 min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Oil-free honey chicken wings
50min
Hand Ripped Cabbage
20 min
Braised Rice Wine Fish
20 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Stir Fried Whole Fish
20 min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
All-in-one chicken congee
35min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min