Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g soy sauce
- 770 g water
- 20 g sugar
- 4 sprigs coriander roots
- 1 pomfret fish (approx 600 g), descaled and gutted, scored
- 2 sprigs spring onions, tied into knots, plus extra thinly sliced for garnishing
- 3 cm fresh ginger slices
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
- 2 sprigs coriander leaves, to garnish
- 2 tbsp shallot oil, to garnish
- 1 fresh red chilli, deseeded, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1207 kJ / 289 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 735 mg
Alternatywne przepisy
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35min
Teochew Seafood Porridge
45min
Hand Ripped Cabbage
20min
Dried Chilli Chicken with Potato
30min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30min
Stir Fried Whole Fish
20min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45min
Braised Rice Wine Fish
20min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min