Cantonese Steamed Fish

Cantonese Steamed Fish

4.7 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • soy sauce
    70 g
  • water
    770 g
  • sugar
    20 g
  • coriander roots
    4 sprigs
  • pomfret fish (approx 600 g), descaled and gutted, scored
    1
  • spring onions tied into knots, plus extra thinly sliced for garnishing
    2 sprigs
  • fresh ginger slices
    3 cm
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
    1 tbsp
  • coriander leaves to garnish
    2 sprigs
  • shallot oil to garnish
    2 tbsp
  • fresh red chilli deseeded, thinly sliced, to garnish
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 289 kcal / 1207 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 735 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...