
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g soy sauce
- 770 g water
- 20 g sugar
- 4 sprigs coriander roots
- 1 pomfret fish (approx 600 g), descaled and gutted, scored
- 2 sprigs spring onions tied into knots, plus extra thinly sliced for garnishing
- 3 cm fresh ginger slices
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
- 2 sprigs coriander leaves to garnish
- 2 tbsp shallot oil to garnish
- 1 fresh red chilli deseeded, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 289 kcal / 1207 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 735 mg