Chicken Congee

Chicken Congee

4.7 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Chicken
  • onions sliced (1 cm)
    80 g
  • chicken thighs, skinless, boneless cut in pieces (2 cm)
    350 g
  • water
    1000 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • garlic cloves to taste
    8 - 10
  • sesame oil
    20 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Congee
  • white long grain rice
    80 g
    jasmine rice
  • spring onions (opcjonalnie) finely chopped, for serving (see tip)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 240.7 kcal / 1007.2 kJ
Białko 18.9 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 20.2 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 802.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...