
Urządzenia i Akcesoria
Chicken Congee
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions
Składniki
Chicken
-
onions sliced (1 cm)80 g
-
chicken thighs, skinless, boneless cut in pieces (2 cm)350 g
-
water1000 g
-
fine sea salt1 tsp
-
garlic cloves to taste8 - 10
-
sesame oil20 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Congee
-
white long grain rice80 g
-
spring onions (opcjonalnie) finely chopped, for serving (see tip)
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
240.7 kcal /
1007.2 kJ
Białko
18.9 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
20.2 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
802.5 mg