
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 80 g onions sliced (1 cm)
- 350 g chicken thighs, skinless, boneless cut in pieces (2 cm)
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 8 - 10 garlic cloves to taste
- 20 g sesame oil
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Congee
-
80
g white long grain rice
lub jasmine rice - spring onions finely chopped, for serving (see tip) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 240.7 kcal / 1007.2 kJ
- Białko
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Sód
- 802.5 mg