Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 80 g onions, sliced (1 cm)
- 350 g chicken thighs, skinless, boneless, cut in pieces (2 cm)
- 1000 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 8 - 10 garlic cloves, to taste
- 20 g sesame oil
- ¼ tsp ground black pepper
Congee
-
80
g white long grain rice
lub jasmine rice - spring onions, finely chopped, for serving (see tip) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1007.2 kJ / 240.7 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 802.5 mg
Alternatywne przepisy
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Steamed Chicken With Herbal Liqueur
2h
Braised Rice Wine Fish
20 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Steamed Siew Mai
5h
Tomato-egg drop soup
20 min
Rice Congee
4h 5min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
All-in-one chicken congee
35min
Cantonese Steamed Fish
40 min