Urządzenia i Akcesoria
Malaysian Spiced Fried Chicken
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
4 portions
Składniki
-
whole chicken legs (approx. 4-5 legs), with skin and bone1000 g
-
fresh lemongrass white part only6 stalks
-
garlic cloves3
-
fresh ginger cut in slices15 g
-
onion70 g
-
shallots40 g
-
curry leaves3 sprigs
-
ground turmeric1 tsp
-
ground fennel1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
curry powder2 tsp
-
chilli powder1 tsp
-
sugar2 tsp
-
salt adjust to taste1 - 2 tsp
-
cornflour (starch)2 tbsp
-
white rice flour2 tbsp
-
vegetable oil to deep fry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1116.8 mg
Białko
49.5 g
Kalorie
2000 kJ /
478 kcal
Tłuszcz
23.7 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
14.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min
Beef Rendang
1 Std. 30 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Char Kway Teow
25 Min
Ayam Masak Kicap
40 Min
Pad kra pow
45 Min
Kelantan Noodle Soup
40 Min
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1 Std. 30 Min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 Min
Curry Mee
30 Min
Ayam Paprik
30 Min