
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g whole chicken legs (approx. 4-5 legs), with skin and bone
- 6 stalks fresh lemongrass white part only
- 3 garlic cloves
- 15 g fresh ginger cut in slices
- 70 g onion
- 40 g shallots
- 3 sprigs curry leaves
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground fennel
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp curry powder
- 1 tsp chilli powder
- 2 tsp sugar
- 1 - 2 tsp salt adjust to taste
- 2 tbsp cornflour (starch)
- 2 tbsp white rice flour
- vegetable oil to deep fry
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 478 kcal / 2000 kJ
- Białko
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Sód
- 1116.8 mg