Urządzenia i Akcesoria
Ayam Paprik
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
onion30 g
-
garlic cloves3
-
fresh ginger15 g
-
dried chilli paste (cili boh)25 g
-
bird's eye chilli (chilli padi)2
-
cooking oil60 g
-
chicken thigh cut into small pieces500 g
-
sweet soy sauce15 g
-
Thai chilli sauce15 g
-
fish sauce½ tbsp
-
salt1 tsp
-
sugar2 tsp
-
kaffir lime leaves6
-
fresh lemongrass white part only, bruised2 stalks
-
water50 g
-
yellow onion sliced80 g
-
carrot cut in 4 cm length50 g
-
cauliflower cut in small pieces80 g
-
long beans cut in 4 cm length50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
945.6 mg
Białko
15.9 g
Kalorie
1342.5 kJ /
320.9 kcal
Tłuszcz
24.4 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
10.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Malaysian Spiced Fried Chicken
4 godz. 50 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min
Roti John
30 min
Beef Rendang
1 godz. 30 min
Trader's Rice with Tuna Gulai and Acar
1 godz. 40 min
Char Kway Teow
25 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Kelantan Noodle Soup
40 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min