Urządzenia i Akcesoria
Spelt pastry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
500 g
Składniki
-
unsalted butter cut into small pieces (1-2 cm) and frozen200 g
-
wholemeal spelt flour plus extra to dust200 g
-
chilled water90 g
-
sea salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 500 g
Sód
982.3 mg
Białko
31 g
Kalorie
8828.2 kJ /
2110 kcal
Tłuszcz
167 g
Błonnik
21.4 g
Tłuszcz nasycony
103.6 g
Węglowodany
140.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pastry
21 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Może spodoba Ci się również...
Gluten free lentil wraps
3 godz. 40 min
Lentil bolognese (Thermomix® Spiralizer, TM5)
35 min
Spiral smoked salmon salad (Thermomix® Spiralizer, TM5, Adam Liaw)
Brak ocen
Mushroom brown rice risotto (Diabetes)
1 godz. 15 min
Cinnamon crumpets with autumn fruit (Diabetes)
20 min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Porridge
15 min
Stewed fruit compote
55 min
Vegan apple and nut crumble with rum raisins
9 godz.
Apple cider dressing
5 min
Portuguese bread
3 godz. 30 min