Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel
- 50 g salted butter
- 100 g dark brown sugar
- 4 pears (Bosc variety), cut into thin slices (5 mm) lengthways
Ginger cake
- 6 pieces stem ginger (approx. 60 g) (see Tips)
- 125 g salted butter
- 250 g golden syrup
- 50 g stem ginger syrup (from stem ginger jar)
- 1 ½ tbsp ground ginger
- ¾ tsp ground cinnamon
- 150 g dark brown sugar
- 375 g self-raising flour
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 3 eggs
- 360 g full cream milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480.6 kJ / 352.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 426.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35 Min
Sago plum pudding
28 Std. 15 Min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Custard
10 Min
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Shortcrust pastry
5 Min
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
Peach and plum upside-down cake
50 Min
Fig and apricot tea bread
1 Std. 30 Min
Jamaican style ginger cake
1 Std. 20 Min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Orange and almond cake
2h 20min