Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel
- 50 g salted butter
- 100 g dark brown sugar
- 4 pears (Bosc variety), cut into thin slices (5 mm) lengthways
Ginger cake
- 6 pieces stem ginger (approx. 60 g) (see Tips)
- 125 g salted butter
- 250 g golden syrup
- 50 g stem ginger syrup (from stem ginger jar)
- 1 ½ tbsp ground ginger
- ¾ tsp ground cinnamon
- 150 g dark brown sugar
- 375 g self-raising flour
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 3 eggs
- 360 g full cream milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480.6 kJ / 352.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 426.7 mg
Alternatywne przepisy
Fruit scones
30 min
Gluten free fruit mince pies
1 godz. 15 min
Christmas cake
196h 35 min
Summer fruits in mulled cider syrup
45 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Apple cake
1 godz.
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Lemon delicious
1h 5 min
Stewed apples with walnut crumble topping
25min
Orange and almond cake
2h 20min
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min