Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 échalotes
- 250 g de vin rouge de Bordeaux
- 1 bouquet garni
- ¼ de c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse
- 180 g de beurre, en morceaux
- 10 g de jus de citron
- persil frais, ciselé, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 7310.1 kJ / 1747.2 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 152.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 96.2 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 649.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce bordelaise
45 Min
Sauce périgourdine
35 Min
Paillassons de pommes de terre
35 Min
Travers de porc sauce barbecue
4 Std. 25 Min
Magret de canard au maroilles et à la bière
30 Min
Sauce au poivre
25 Min
Sauce marchand de vin
1 Std. 15 Min
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25 Min
Rôti de porc à la moutarde et légumes d'automne
1 Std. 10 Min
Sauce madère
35 Min
Sauce Messine
10 Min
Sauce piquante
35 Min