![Beurre bordelais Beurre bordelais](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/393b4ab7e0c8da9fd5f7d088a1f6a375/Derivates/89357e74aa201375e830329f739440bf9b779e47.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 échalotes
- 250 g de vin rouge de Bordeaux
- 1 bouquet garni
- ¼ de c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse
- 180 g de beurre, en morceaux
- 10 g de jus de citron
- persil frais, ciselé, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 7310.1 kJ / 1747.2 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 152.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 96.2 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 649.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feuilletés à la crème de carottes et persil
45min
Tartinable crevettes, crabe et surimi au mélange du trappeur
10 min
Gougères à la mousse de saumon
25h 35min
Tartare de champignons
35min
Tarte au magret fumé
45min
Vinaigrette à la vanille
Brak ocen
Ketchup à la banane mûre
40min
Sauce marchand de vin
1 Std. 15 Min
Profiteroles au foie gras
1 godz. 45 min
Tartinable de maquereau fumé au curry breton
5 menit
Tartinable de poulet au curry breton
20min
Tartinable aux radis et curry breton
20min