Velouté de carcasses et têtes de crevettes roses

Velouté de carcasses et têtes de crevettes roses

4.4 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 150 g de têtes et carcasses de crevettes roses (300 g de crevettes env.)
  • 40 g d'oignon coupé en deux
  • 10 g de gousses d'ail
  • 15 g d'huile d'olive
  • 400 g de pulpe de tomate
  • 1 boîte de conserve d'eau
  • 1 c. à soupe de pastis
  • 1 c. à café bombée de fumet de poisson
  • 100 g de crème fraîche 20% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 376.2 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 841.4 kJ / 201.1 kcal
Tłuszcz 13.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...