Velouté de carcasses et têtes de crevettes roses

Velouté de carcasses et têtes de crevettes roses

5.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de têtes et carcasses de crevettes roses (300 g de crevettes env.)
    150 g
  • d'oignon coupé en deux
    40 g
  • de gousses d'ail
    10 g
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de pulpe de tomate
    400 g
  • d'eau
    1 boîte de conserve
  • de pastis
    1 c. à soupe
  • de fumet de poisson
    1 c. à café bombée
  • de crème fraîche 20% m.g.
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 201.1 kcal / 841.4 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 8.1 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 376.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...