
Urządzenia i Akcesoria
Velouté de carcasses et têtes de crevettes roses
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
de têtes et carcasses de crevettes roses (300 g de crevettes env.)150 g
-
d'oignon coupé en deux40 g
-
de gousses d'ail10 g
-
d'huile d'olive15 g
-
de pulpe de tomate400 g
-
d'eau1 boîte de conserve
-
de pastis1 c. à soupe
-
de fumet de poisson1 c. à café bombée
-
de crème fraîche 20% m.g.100 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
201.1 kcal /
841.4 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
376.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Recettes du quotidien III
8 Przepisów
Francja
Francja