Mousse de banane au chocolat

Mousse de banane au chocolat

3.6 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

La mousse de banane
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 40 g de sucre en poudre
  • 30 g d'eau
  • 25 g de jus de citron
  • 3 bananes coupées en gros morceaux
  • 1 blanc d'œuf
  • 250 g de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
La sauce au chocolat
  • 50 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 25 g de lait
  • 20 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 4 feuilles de menthe fraîche pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 1655 kJ / 398 kcal
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...