Mousse de banane au chocolat

Mousse de banane au chocolat

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

La mousse de banane
  • feuille de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    1
  • de sucre en poudre
    40 g
  • d'eau
    30 g
  • de jus de citron
    25 g
  • bananes coupées en gros morceaux
    3
  • blanc d'œuf
    1
  • de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
    250 g
La sauce au chocolat
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    50 g
  • de lait
    25 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    20 g
  • feuilles de menthe fraîche pour la finition
    4

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 398 kcal / 1655 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...