Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait entier
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 250 g de sirop d'érable
- 30 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- sucre d'érable granulé, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 915.5 kJ / 218.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 50.2 mg
Alternatywne przepisy
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Semoule au coulis de mangue
1 Std. 50 Min
Gratin de prunes et crème à la vanille
20 min
Crème lait de coco-cacao (sans produits laitiers)
15 Min
Crème dessert saveur madeleine
20 min
Crème dessert aux noisettes
2h 40min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crème au café
2h 30min
Crème dessert aux speculoos
6h 20min
Crème dessert citron et menthe
2h 12min
Gâteau aux blancs d'œufs
35 min
Flan sans pâte
6h